Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı Gaziantep olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde 14-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali süresince Gaziantep, 9 gün boyunca birbirinden farklı etkinlik ve deneyimlere ev sahipliği yapacak.
Tarihî İpek Yolu’nun üzerinde bulunan, Anadolu tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, mimarisi, doğası ve benzersiz yemekleriyle gelen herkesi kendine hayran bırakan kadim şehir Gaziantep’te düzenlenecek Festival ile Gaziantep’in sahip olduğu değerler daha da görünür kılınacak. Festival, Gaziantep’in benzersiz mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunacak.
Bu yıl ikinci kez Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasında yer alan Gaziantep, 14-22 Eylül 2024 tarihleri arasında konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Şehrin çeşitli noktalarında bulunan farklı mekanlardaki etkinliklerde sanatçıların sanatseverlerle buluşacağı GastroAntep Kültür Yolu Festivali 14 Eylül Cumartesi günü Festivaller Parkı - Harikalar Diyarı’nda gerçekleşecek açılış programıyla başlayacak.
FESTİVALİN İLK 2 GÜNÜNDE GASTRONOMİ BAŞROLDE
GastroAntep Kültür Yolu Festivali birbirinden ünlü isimlerle söyleşiler, paneller ve düzenlenecek workshoplar ile çeşitli etkinliklere sahne olacak. Açılış konuşmalarıyla başlayacak Festival programı kapsamında ilk gün Vahap Munyar moderatörlüğünde Mehmet Tuncay, Yıldırım Ahmet, Fikret Kileci, Halit Acar, Mahsum Altunkaya’nın katılacağı ‘’Gaziantep’te Gastronomi Sektörüne Yapılacak Yatırımlar, Girişimcilik Fırsatları & Yeni Ekonomik Modeller’’ paneli düzenlenecek. ‘’Turizm ve Gastronomi Sektöründe Yerel Destinasyonların Ulusal & Uluslararası Pazarlardan Pay Alması için Uygulanacak Ekonomik Modeller’’ paneli ile devam edecek açılış programı ‘‘Workshop Re-Thinking Fine Dining Leftovers- Alexandros Tsiotinis’’, ‘’Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile Söyleşi’’, ‘’Arda Türkmen ile Söyleşi & Workshop’’, ‘’Workshop-Miller Prada’’, ‘’Mutfakta Ata Mirası Projeleri ile Geleneksel Yemeklerin Markalaşması & Ekonomik Değer Yaratma Potansiyel’’ paneli, ‘’Workshop Mediterranean Nomad Chef-Ernesto Ventós’’, ‘’Türk Mutfağı'nın Miras Restoranları ‘'Gelenekten Geleceğe’’ paneli, ‘’Somer Sivrioğlu ile Söyleşi’’, ‘’Dilara Koçak ile Söyleşi‘’, ’’Hürriyetin Gözüyle Gaziantep Turizm & Gastronomisine Bakış’’, ‘‘Workshop-Özge Şahin’’, ‘’Sürdürülebilir Gıda Üretimi: Doğa ve Çevre Üzerinde Olumlu Etkileri Olan Tarım Yöntemleri ve Gıda Üretim Teknikleri‘’ paneli ile devam edecek.
hisar haber : Hakan Esen