?>

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti: Patlıcan kebabı

Damak çatlatan kebap: Patlıcan kebabı Bir porsiyon mutluluk: Patlıcan kebabı

Yaşam - 2 yıl önce

 Gastronomi kenti Gaziantep’te patlıcan kebabı, yaz mevsiminin gelmesiyle ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetle sofraları süslemeye devam ediyor.Gaziantep’in Gastronomi dalında UNESCO tarafından tescillenmiş yemekler arasında yer alan patlıcan kebabı yaz mevsiminin gelmesiyle sofraların en gözdesi olmaya devam ediyor. Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin diğer illerinde de yapılan bu yemeği, insanlar geleneksel olarak evde arta kalan patlıcan ve kuzu etinden yapılan kıymayla bir tepsi patlıcan kebabı hazırlar, sonra odun ateşinde pişmek üzere bir fırına götür. Yöre halkının severek yediği yemeklerden olan Patlıcan kebabı günümüzde çevre illerden ve yurt dışından gelen turistler tarafından yoğun ilgi görmesiyle lokantalarda en çok satılan kebap haline geldi.“Gaziantep’te yaz mevsiminde Patlıcan kebabı olmazsa olmazlardan”Yaz mevsiminin ve patlıcan üretim sezonunun gelmesiyle patlıcan kebabına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Habip Özçelik, “Patlıcan kebabı yaz aylarının gelmesiyle ve patlıcan mevsiminin de başlamasıyla hem Gaziantepli yerli müşteriler hem de şehir dışından gelen müşteriler tarafından bu dönemde yoğun talep görmeye başladı ve tüketim arttı. Gaziantep’te yaz mevsiminde Patlıcan kebabı olmazsa olmazlardan olduğu gibi kebap denilince de ilk başlarda gelir” dedi.“Patlıcan taze olmazsa istediğin kebabı elde edemezsin”Patlıcanın tazeliğine dikkat çekerek kebabın taze patlıcandan yapılması yemeğin lezzetini arttıracağını söyleyerek kebabın yapım aşamasındaki inceliklerden bahseden Özçelik,“6 aylık kuzunun boşluk tarafından hafif yağlı bir kıyma elde ediyoruz, patlıcanımız acı tadın gelmemesi için çekirdeksizdir. Onun haricinde şişe takarak elde ediyoruz. Patlıcan taze olmadığında solar, bıçağı vurduğunda kesmez. O zaman o suyunu kaybetmiş olur, özelliğini kaybetmiş olur yani sen istediğin bu kebabı elde edemezsin” ifadelerini kullandı.UNESCO’nun tescillediği damak zevkine hitap eden Antep yöresel yemekleri arasında bulunan Patlıcan Kebabına vurgu yapan Özçelik, “Gaziantep denince akla yemek geliyor dolayısıyla UNESCO’nun adını Gaziantep’te duymamız gayet normal. Gaziantep’te birçok yöresel yemeklerimiz var patlıcan kebabımız da onlardan bir tanesidir. Patlıcanın yaz mevsiminde yetişmesinden dolayı talep fazlasıyla yoğun ve dışarıdan gelen misafirlerimizde yoğun ilgi gösteriyor” şeklinde konuştu.“Ortalama günlük 50 şiş tüketim gerçekleşiyor”Günlük tüketim sıklığına, fiyatındaki uygunluğa ve patlıcan kebabını tatmayanların bir an önce tatması gerektiğini belirten Özçelik, “Ortalama günlük 50 şiş tüketim gerçekleşiyor ama gününe göre artış ve azalış gösterebiliyor. Hafta sonu daha yoğun bir tüketimle karşılaşıyoruz. Patlıcan kebabında 2 şiş bir porsiyona denk geliyor ve böylece fiyatı herkesin cebine uygun olacak şekilde 180 TL’dir. Gaziantep’te patlıcan kebabını tatmayanların bu mevsimde geç kalmadan denemeleri gerekir. Denesinler bence” diye konuştu.

iha

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep FK'nın yeni başkanı Memik Yılmaz oldu

2023-06-09 16:28 - Spor

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti: Patlıcan kebabı

2023-06-12 12:17 - Yaşam

Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle iligili kan donduran ifadeler

2023-06-09 15:47 - Asayiş

Kilis Uğur Okulları Mezunlarını Görkemli Bir Törenle Uğurladı

2023-06-11 13:57 - Eğitim

Gaziantep'te pes dedirten kavga: Sokak ortasında öldüresiye darp

2023-06-06 15:56 - Asayiş

Gaziantep’te fıstık üreticileri gözlerine inanamadı

2023-06-06 11:25 - Gündem

Ağır hasarlı binadan hırsızlık yapan 7 kişi yakalandı

2023-06-07 11:40 - Asayiş

Kavurucu sıcakların vazgeçilmezi meyan şerbeti

2023-06-05 15:23 - Gündem

Şüpheli şahsın üzerinden uyuşturucu çıktı

2023-06-09 15:36 - Asayiş

Okullar ne zaman kapanacak? Afet bölgesi illeri ve Gaziantep’te telafi eğitimleri ne zaman olacak?

2023-06-11 12:58 - Eğitim

İlgili Haberler

Çaycı İsmet Usta'nın ocağı 35 yıldır bir metrekarelik dükkanda kaynıyor

13:40 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar’dan "Antep evlerinde kültürel yaşam" konulu konferans

13:44 - Yaşam

Gaziantep’in emektar terzisi 60 yıldır cübbe dikiyor

10:24 - Yaşam

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE SÜRPRİZ

17:21 - Yaşam

23 NİSAN’IN ARDINDAKİ KÜLTÜREL VE TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMLER SERGİLEŞTİRİLDİ

12:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

JANDARMA KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA MİYONLUK MALZEMEYE EL KOYDU

09:31 - Asayiş

park halindeki otomobil alev topuna döndü

09:24 - Asayiş

YEŞİL ŞEHİR GAZİANTEP GES PROJELERİYLE ÖNE ÇIKIYOR

09:20 - Gündem

5. Afrika Konferans’ı

17:47 - Eğitim

İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

17:42 - Gündem