?>

Gaziantep’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı

Gaziantep’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı

Yaşam - 2 yıl önce

Gaziantep’te Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklarını alan vatandaşlar diğer yandan bıçak bileme işlemini de yaptırarak hazırlıklarını tamamlıyor.Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de bayrama sayılı günler kala çarşıda yoğunluk başladı. Kurbanlıklarını alan vatandaşlar kesim esnasında hayvanların eziyet çekmemesi için körelen bıçak ve et satırlarını biletmek üzere ustaların yolunu tuttu. Kesim için üretilen yeni bıçakların tezgahlardaki yerini aldığı dükkanlarda, bilenmeyi bekleyen bıçaklar da makine ile keskinleştiriliyor. Bayram nedeniyle artan yoğunlukta ustalar yoğun mesai harcayarak vatandaşların taleplerini yerine getirmeye çalışıyor. Bıçak bileme Ustası Ali Koyuncular, körelen bıçakları son güne bırakmadıkları sürece bıçağın temiz olacağını hem de ustaların daha sakin bir çalışma ortamı geçireceklerini ifade etti.Vatandaşların bıçak bileme işlemlerini son güne bırakmalarını gerektiğini söyleyen Ali Koyuncular, “Kurban Bayramı dediğiniz zaman yoğunluk son günlere doğru yavaş yavaş başlar. Vatandaşlarımız bıçak bileme işlemlerini son zamanlara bırakıyorlar, erkenden getirip yaptırırlarsa bizim için hem sakin olur hem de bıçak daha temiz bilenmiş olur” dedi.Bıçaklara uygulanan yoğun ve meşakkatli işlemi anlatan Koyuncular, “Bıçakların ağzı kalın olduğu için önce taşlama yapıyoruz. Taşlama ile biraz inceltmeye çalışıyoruz, inceltme kısmından sonra keçe(zımpara) dediğimiz malzeme ile zımparalıyoruz. Onları yaptıktan sonra ağzı tellenen bıçakları bileme taşına vurarak ucunda kalan telleri alıyoruz ve bıçaklarımız keskinleşerek kesime hazır oluyor” ifadelerini kullandı.Kurban Bayramı'nda vatandaşların bıçak konusunda dikkatli olarak hayvana ve kendilerine zarar vermeden güzel bir bayram geçirmelerini dileyen Koyuncular, “Herkesin bayramını kutlarım. Herkes kurban keserken dikkat etmesi lazım, biz burada bıçak inceltirken bile bir yük alıyoruz üzerimize hayvana zarar vermeyecek şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kesim yaparken öncelikle ellerini kesmeyecek şekilde dikkat etmeleri gerekir. Bıçaklarının temiz ve kesime uygun olduğundan emin olsunlar, düzgün ve sakin keserek güzel bir gün geçirsinler. Bayramı hastanede geçirmesinler” diye konuştu.

iha 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te başpehlivan Orhan Okulu oldu

2023-06-26 10:18 - Spor

FERHAT GÖÇER ŞARKILARIYLA GAZİ ŞEHİRLİLERE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI

2023-06-19 12:10 - Magazin

Öztürkmen, Gaziantep’teki yoğun bakım çilesini Meclis gündemine taşıdı

2023-06-22 14:51 - Politika

Kurban Bayramında beslenme önerileri

2023-06-26 10:20 - Sağlık

Gaziantep’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı

2023-06-26 10:24 - Yaşam

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN TOGG’U GELİN ARABASI OLDU

2023-06-19 16:05 - Gündem

Şehitkamil’deki kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

2023-06-24 14:35 - Gündem

Bayram öncesinde baklava kuyruğu

2023-06-22 13:57 - Gündem

Gaziantep polisi kaçakçılara göz açtırmıyor

2023-06-20 16:59 - Asayiş

2. kattan yere çakıldı önce ağladı sonra ayağa kalktı

2023-06-25 09:37 - Yaşam

İlgili Haberler

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ULU ÇINARLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

16:17 - Yaşam

Ev hanımıyken azmi ve kararlığıyla patron oldu

10:32 - Yaşam

baklavacıların yoğun bayram mesaisi başladı

11:33 - Yaşam

bıçak ustalarının bayram mesaisi başladı

09:44 - Yaşam

Sadece ilkbaharda bulunan kebap: Yenidünya kebabı

10:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

14:24 - Spor

Halıcılar, İskandinav Ülkelerini Mercek Altına Aldı

11:42 - Gündem

SİLAH KAÇAKÇILARINA JANDARMA BASKINI

09:58 - Asayiş

BAŞKAN YILMAZ’DAN DAR GELİRLİ AİLELERE FATURA DESTEĞİ

09:21 - Gündem

FETÖ ÜYESİNE JANDARMADAN OPERASYON

17:05 - Asayiş