?>

Ünlü şeflerin Workshopları yoğun ilgi görüyor

Ünlü şeflerin Workshopları yoğun ilgi görüyor

Gündem - 2 yıl önce

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, tüm ilgi ve ihtişamı ile devam ederken dünyaca ünlü şeflerin workshoplarına katılan ziyaretçiler lezzet dolu anlar yaşıyor.Farklı ülkelerden GastroANTEP Kültür Yolu festivali için Gaziantep’e gelen ünlü şefler hazırladığı menülerine Gaziantep’in tescilli, ünlü lezzetlerini de ekleyerek yeni tatların keşfine çıkıyor.Festivalin ilk günü Türk Dünyası Mutfağı'ndan, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’ın ünlü şefleri workshoplarını gerçekleştirirken Türk Dünyası Mutfaklarının birbirlerine olan benzerliğine de dikkat çektiler. Şefler yemeklerine Antep’in kendine has lezzetlerinden olan “haspiri “ eklediler.Festivalin ikinci gününde de devam eden workshoplarda bu defa İspanya, İtalya, Fransa ve Portekiz’den gelen Michelin Yıldızlı Şefler kendi kültürlerine ait yemekleri hazırladı. Gaziantep yemeklerini de tatma imkânı bulduklarını belirten şefler, Gaziantep’in baharat ve salça gibi ürünlerinin yemeklerde kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekti. Bu workshoplarda ise Antep fıstığı, kuru patlıcan ve sumak gibi yerli tatları şefler yemeklerinde kullanarak mutfaklar arası bir bağ kurdular.“Gaziantep gastronomi dünyasında çok önemli”Yaptığı Antepli Pesto Patlıcan Dolması yemeğiyle ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatan İtalyan Şef Claudio Chinali, Gaziantep’in gastronomi dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bence festival çok güzel devam ediyor. Çok değerli şefler burada. Bu ekip içinde olmak bir gurur. Organizasyon bence çok hoş oldu. Çok başarılı bir proje. Gaziantep gastronomi dünyasında çok önemli bir konumda yer alıyor. Festivalin her sene devam etmesi lazım. Gaziantep’in yemek kültürünü çok seviyorum. Çorbalar, tencere yemekleri, kavurmalar. Genel olarak tatlı sevmem ama katmeri benim için çok değerli. Ustalar nasıl uğraşıyorlar, tecrübe, ustalık var. Odun ateşinde pişiriyorlar. Baklavada da çok büyük ustalık var ama favorim katmer” dedi.Türkiye’nin yöresel ürünlerine her zaman mutfağında yer verdiğini ifade eden şef Chinali, “Biz şef olarak en doğru, en güzel gerçek ürünleri kullanmalıyız. İtalya’dan dolayı benden makarna bekliyorlar. Böyle bir büyük organizasyonda kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemedim. Ondan dolayı daha fazla bu tarzda gidiyoruz. Bu sene kuru patlıcan kullandım, dolma olarak kullandım. İtalyan çizgi vermek olarak da böyle bir karar verdim. Erişteleri pilav gibi şişirdim. İtalyan soslu yaptım. Antep fıstıklı ve keçi peynirli yaptım. Ben kariyer olarak 14 sene İtalya’da, 13 sene Türkiye’de çalıştım. Ondan dolayı benim kültürüm biraz İtalyan, biraz Türk” diye konuştu.

iha 

Haftanın Öne Çıkanları

İyi Parti Gaziantep Şehitkâmil ilçe Başkanlığına Syn. Nazlı Ateş atandı.

2023-09-14 16:54 - Politika

Kilis'te düğünde maganda kurşunu: 7 aylık Bayram Mert kurtarılamadı

2023-09-18 09:28 - Asayiş

Sokakta oyun oynarken kamyonun altında kalan küçük Salih kurtarılamadı

2023-09-13 12:40 - Asayiş

Oğulcan Çağlayan, Gaziantep FK'da

2023-09-14 16:45 - Spor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma izni verildi"

2023-09-14 16:17 - Gündem

Melek Yıldız Ergül, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

2023-09-14 09:31 - Gündem

Başarılı sporcular, Fatma Şahin ile bir araya geldi

2023-09-15 14:34 - Spor

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİ GAZİANTEP İL JANDARMA KOMUTANINI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

2023-09-12 09:42 - Gündem

Denis Dragus Gaziantep FK da

2023-09-13 17:52 - Spor

Gaziantep'te jandarmadan okul servis araçlarına şok denetim

2023-09-12 15:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Tahmazoğlu, Bilim Şahinbey Atölyesi öğrencileriyle buluştu

16:46 - Gündem

Karkamış'ta Gazze ve Doğu Türkistan yararına hayır çarşısı düzenlendi

16:15 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Sen Şube Başkanı Cuma Kerkez şube başkanlığı'na tekrar aday olduğunu açıkladı

15:34 - Gündem

Yılmaz’a Batıkent’te yoğun ilgi

15:12 - Gündem

Dünya Ebeler Günü GİBTÜ’de kutlandı

15:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Tahmazoğlu, Bilim Şahinbey Atölyesi öğrencileriyle buluştu

16:46 - Gündem

Gaziantep'te 322 bin liralık siber dolandırıcılık şüphelisi 18 şahıs yakalandı

16:31 - Asayiş

Karkamış'ta Gazze ve Doğu Türkistan yararına hayır çarşısı düzenlendi

16:15 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Sen Şube Başkanı Cuma Kerkez şube başkanlığı'na tekrar aday olduğunu açıkladı

15:34 - Gündem

Yılmaz’a Batıkent’te yoğun ilgi

15:12 - Gündem